Smartare vägar till nytt mode
Smartare vägar till nytt mode

Smartare vägar till nytt mode

Att shoppa kläder och mode är verkligen en fröjd för mig, men genom åren har jag insett att det inte bara blir en hel del pengar som jag gör av med, utan att jag även bidrar till en sämre miljö. Det har naturligtvis fått mig att tänka om väldigt mycket och inte handla på impuls på samma sätt som förut. Konsumtionen för kläder och skor, mode av alla dess slag, har ökat lavinartat, men det finns sätt som du kan få tag på nytt mode, utan lika stor miljöpåverkan.

Handla second hand

Ett bra knep som jag använder mig av är att shoppa second hand. Second hand butikerna idag skiljer sig helt och hållet från hur de såg ut förut. Kläderna är snygga, moderiktiga och hela och fräscha. Dessutom är de sjukt mycket billigare, vilket gör att du kan shoppa mer om du så skulle önska. Det är inte bara ett plus att du själv kan hitta billigt mode som inte påverkar miljön, utan du kan även lämna in sådana plagg som du själv inte använder dig av längre.

Hyra för stunden

Ibland vill man kanske ha något riktigt snyggt på sig, något som är exklusivt och kanske något som kommer från en känd tillverkare. Det kommer att kosta dig dyrt, men visste du att du faktiskt kan hyra märkeskläder? Idag finns det butiker runt om i Sverige, kanske främst i Stockholm, där du kan hyra allt från klänningar till väskor, skor, jackor och mycket mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *